Prvo izdanje uglednog svjetskog gastronomskog vodiča za Hrvatsku

Na više od 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, prvo izdanje uglednog svjetskog gastronomskog vodiča za Hrvatsku, Gault&Millau Croatia 2018. Naći će se u prodaji od 4. Travnja. Vodič će predstaviti 100 najboljih restorana i 100 najboljih vina iz cijele Hrvatske te 50 POP mjesta, popularnih neformalnih lokala za ugodne izlaske. Dan prije, na gala večeri, na 17. katu hotela The Westin Zagreb, bit će dodijeljeni prestižni godišnji Gault&Millau trofeji za najbolje chefove.

Dolaskom vodiča Gault&Millau i Hrvatska je tako ušla u krug zemalja koje svake godine s velikim uzbuđenjem čekaju nagrade za najbolja ostvarenja u svijetu kulinarstva. Uz chefa godine, tu su još i nagrade za chefa tradicijske kuhinje, za chefa sutrašnjice, za mlade talente te za najbolje POP mjesto. Na najvažnijem gastronomskom događanju godine okupit će se 200 chefova i kuhara, profesionalaca, a posebni gosti bit će neki od najuglednijih svjetskih chefova poput Ane Roš i Sana Degeimbrea te predsjednika Gault&Millaua Come de Cheriseyja.

„Izlazak vodiča Gault&Millau za Hrvatsku prekretnica je na domaćoj gastronomskoj sceni. To je prvi put da se jedan od najprestižnijih svjetskih vodiča posvetio restoranima, bistroima, konobama i ostalim ugostiteljskim objektima na području cijele Hrvatske. To je prvi put da je selekcija bila posve anonimna i da su ocjene kvalitete donesene na temelju metodologije ocjenjivanja koju Gault&Millau razvija gotovo 60 godina i koja je jednaka u svim zemljama gdje postoji vodič“, istaknula je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millau Croatia.

Partner prvog hrvatskog izdanja vodiča je Mastercard koji je inicirao nagrađivanje u dodatnoj kategoriji – s obzirom na mogućnosti plaćanja koje restorani nude te komunikaciju tih mogućnosti prema posjetiteljima. Restoranu i POP lokaciji s najviše bodova u ovoj kategoriji bit će dodijeljena nagrada Payment Excellence Award, s ciljem poticanja uvođenja elektronskih plaćanja u ugostiteljske objekte u Hrvatskoj.