INSPIRACIJE

Da su mirisi u stanju oživjeti uspomene, natjerati vas da ponovno proživite trenutke sreće, zanosa i ljubavi, svjedočili su gosti još jednog druženja koje je osmislila Anita Vukušić Crevar – idejna začetnica kulturno društvenog događanja Inspiracije. A duhovita i britka Jana Fabijanić, koja otkriva nepoznato o poznatom, iz inspiratvinog gosta ‘izvukla’ je čak i sjećanje na prvi poljubac. Mirisni, naravno!

Tomislav Vrbanec – parfumer slavnih

Ljubav prema mirisima Tomislav Vrbanec nikada nije skrivao. Uvijek je želio saznati što je moguće više informacija o samim postupcima stvaranja, a onda mu se kreiranje parfemskih formulacija pretvorilo u životni poziv. Iako je imao osnovna znanja s područja kemije, stručno znanje stekao je u najprestižnijim francuskim školama. Vlasnik je tvrtke Institute of Perfumery koja se bavi proizvodnjom privatnih brendova parfema i kozmetičkih proizvoda. S godinama je stekao međunarodnu popularnost, no ostao je skroman, duhovit i pristupačan.                      

Surađuje s brojnim poznatim osobama koji sve češće pokazuju želju da im kreira personalizirani miris po njegovoj parfemskoj recepturi. Simpatičan parfumer ispričao je mnoge anegdote, prisjetio i svog prvog poljupca sa okusom naranče, a gosti su imali priliku isprobati njegove parfemske kreacije. Kao i mnogi umjetnici, interese i iskustva koja posjeduje koristi s ciljem unaprjeđenje svog profesionalnog razvoja, a želja mu da jednog dana parfemi postanu dostupni svima.

Vrhunske vještine, talente i kreativnost koje posjeduje kao parfumer pokazuje i izvan parfemske industrije stoga ga zapratite na YouTube-u gdje putem svog kanala pruža zanimljiv sadržaj.Tomislav održava edukacije i predavanja, kao i radionice izrade parfema, jer parfem je sinonim za luksuz, stil i profinjenost.

U svijet samostalnog poduzetništva uspješno je zakoračio i Damir Matešković, a ‘Fidelio Tailored Clothing’ njegova je inspirativna priča

Tijekom godina i godina rada za druge, Damir je  shvatio da sam želiti voditi svoje poslovanje. Pokreće akademiju za frizere u Rijeci i vlastiti frizerski salon 4LOOK, a Fidelio Tailored Clothing lansirao je prvenstveno iz vlastite potrebe:

  • S obzirom da sam visok 195 cm, uvijek sam morao pristajati na kompromise u odijevanju i imao sam problem pronaći konfekcijsku odjeću koja mi savršeno stoji, a koja mi se ujedno sviđa. Nije bilo druge nego krenuti u izradu odjeće po mjeri.

I tako je uplovio u svijet mode. Fidelio odijela ručno se izrađuju se i šivaju, a klijenti mogu birati između više od 4000 materijala renomiranih talijanskih i engleskih proizvođača tkanina. Osim odijela po mjeri, Fidelio klijentima nudi sve što im je potrebno, a potpuna personalizacija stila moguća je odabirom specifične podstave, boje konca, dugmadi, uvezivanjem monograma i još mnoštvom krojačkih detalja.

– Fidelio Tailored Clothing tim danas činimo stilist Andrea Terzi i ja, a naš se showroom nalazi u Rijeci, te u Bussines Clubu 5 u Zagrebu. Ponosno mogu reći da smo tijekom proteklih godina odjenuli brojne poznate i manje poznate muškarce, a naš ambasador Marko Tolja ima više odijela čak i od mene! – uz smijeh otkriva Damir.

Tajna najukusnijih pizza u gradu

Popularna pizzeria Basta na radost svih Zagrepčana otvorena je i uz Jarunsko jezero. Povezana s dvije ogromne terase, udaljena od gradske vreve u kombinaciji rustikalnog drveta i starinskih pločica stopljenih s modernim detaljima poput pliša i kože nudi odličan ugođaj i još bolje pizze. Najpopularnije su pizze napoletane, a gosti su uživali u pizzama obogaćene ricottom, mozzarellom, mortadelom, maslinama. Svakako je za preporučiti i napoletanski sendviči ili sendvič s pršutom i zapečenim parmezanom, raznim povrćem , mozzarellom koja najbolje dočarava ideju Basta branda.

Društveno-kulturno događanje ‘Inspiracije’ vjerno podupire Dental Studio Rešetar Brezak. Kao privatna ordinacija dentalne medicine, djeluju preko dvadeset godina te se od 1991. kontinuirano razvijaju te proširuju obujam svojih djelatnosti. U Dental Studiju Rešetar Brezak posvećeni su tome da vašim zubima podare zdravlje, a osmijehu ljepotu. Šarmantna doktorica Ivana Rešetar Brezak educirala je sve one koji žele osvježiti svoj izgled jednim od anti-aging programa koji nudi u svojoj širokoj paleti. Botoks je definitivno jedan od najpopularnijih i najdjelotvornijih tretmana, a cilj je sačuvati što prirodniji izraz lica.

Nakon mirisa, okusa, hvalevrijednih savjeta, uslijedila je bogata tombola na radost svih koji su bili sretne ruke. 𝐀𝐥𝐨𝐱𝐱𝐢 𝐇𝐚𝐢𝐫𝐜𝐚𝐫𝐞 američki brend sa sjedištem u Sjevernom Hollywodu kojem je na prvom mjestu zdrava i sjajna kosa, darivao je inspirativne goste. Uz poklon bonove sretnim dobitnicima pobrinuli su se Dental studio Rešetar Brezak, LENS centar za mršavljenje, a Shiseido, poznat po svojim izuzetnim proizvodima, gošće je oduševio poklon neseserom!

Uz sve divote, gosti su uživali i u okusu specifičnih nota gin Sula, bogatim platama Dukat sireva,  Al Kaprone voćnim rakijama i likerima, fino rashlađenom pjenušcu Freixenet. Nakon bogate i zabavne inspirativne večeri posve je jasno zbog čega su Inspiracije najiščekivanjiji događaj u gradu!

Autor teksta: Rosie Kugli

Foto: Daniel Brezak