Torta od jogurta i malina
Vrijeme je za pravo osvježenje nakon obilnih blagdanskih ručkova, a ima li tome boljeg načina od laganog, osvježavajućeg deserta? Donosimo vam slatki recept iz Mini Chef kuhinje za tortu od jogurta u kombinaciji s malinama, koje ju čine sočnom i ukusnom. Za neodoljivu tortu od jogurta možete koristiti i drugo bobičasto voće (smrznuto ili svježe). Zahvaljujući Kenwood Titanium Chef Bakeru nama je posao bio jednostavan, a s time su se složili i oduševili svi ukućani. Iznenadite i vi svoju obitelj i prijatelje slastičarskim umijećem.
Umjesite svoje sastojke uz pomoć Chef Bakera, a jednostavan recept za tortu od jogurta i malina vas čeka u nastavku.
Recept:
- 2 jaja
- 1 čaša jogurta (mi smo koristili kefir, ali može i obični)
- 1 čaša šećera
- 1 čaša brašna
- 1/2 čaše griza
- 1/2 praška za pecivo
- 100 g maslaca omekšalog na sobnoj temperaturi
- 250 g malina
- 1 vanilin šećer
Postupak:
Razmutite jaja mikserom i postepeno dodajte šećer i jogurt te sve ostale sastojke – brašno, griz, maslac i prašak za pecivo. Kenwoodov Titanium Chef Baker omogućava dodavanje sastojaka bez prekidanja miješanja. Kada se svi sastojci povežu prekinite miješanje i polovicu malina lagano kuhačom umjesite u smjesu. Ne miješajte dugo jer bi smjesa mogla postati roza. Stavite u kalup za pečenje. Preostale maline posložite na vrh te pospite vanilinim šećerom. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva cca 20 min. Kada se ohladi, biskvit prerežite po dužini na pola i stavite jedan na drugi. Rastopite bijelu čokoladu i štrafasto prešarajte vašu tortu od malina.
Uživajte bez grižnje savjesti! Dobar tek.
Recept: Mini Chef
Photo: Mini Chef