Natalio

Zadovoljstvo nam je predstaviti mirisne svijeće s domaćim potpisom. U ovoj mirisnoj priči vodimo vas na mirisno putovanje hrvatskom baštinom. Svijeće su onakve kakve ih želimo za sebe: visokokvalitetne, prirodne, veganske te bogate mirisom. Naravno, doživljaj je estetski obogaćen luksuznim pakiranjem koji nema štetnog utjecaja na okoliš. 

“Ništa nam neće probuditi uspomene kao miris. I ne samo uspomene, već i emocije koje su povezane s tim uspomenama”

Spojem soje, kokosa i mirisnih ulja vodimo vas u Natalio avanturu. Natalio Đangradović je hrvatski dizajner koji karijeru gradi i izvan granica Hrvatske, a osim svojih prepoznatljivih kreacija osmislio je liniju mirisnih svijeća. Ljubav prema izradi organskih  i prirodnih svijeća od sojinog i kokosovog voska rodila se iz nostalgije, u ljeto 2017. godine.

“Budući da sam u to vrijeme živio izvan Hrvatske, godišnji odmor sam odlučio provesti u rodnom Dubrovniku. Na obožavanom mjestu svoje mladosti, đardinu Starog grada, Lokrumu, provodio sam sate. Eksplozija mirisa jasmina, eukaliptusa, sandalovine, crnog jasena… ponovo se urezivala u moje biće. Uobičajeno je da mi ideje pokucaju u snovima. Tako sam se, jedno jutro nedugo nakon godišnjeg odmora, probudio iz nostalgičnog, ali i inspirativnog sna. Vizija je bila jasna; svijeća koja svojim mirisom u moj dom donosi atmosferu otoka te budi najljepše emocije.  Iako je izrada svijeća prvenstveno bila hobi za moju dušu, uz podršku i nagovor obitelji i prijatelja, odlučio sam se na širu, poslovnu avanturu”. 

Odabir imena svijeća je bio prirodan, nazvane su po mjestima kojima su inspirirane, preciznije, njihovim zemljopisnim koordinatama. Počelo je s Lokrumom, a nastavlja se s Hvarom, Rabom i Brijunima jer svaki otok je jedinstven te ostavlja jedinstveni mirisni utisak koji je dalje pretočen u jedinstvenu mirisnu svijeću.

U odnosu na parafinske svijeće, zbog svog sastava od sojinog i kokosovog voska, povećana im je trajnost od 25 – 50%, što ih čini i ekonomičnijima. Natalio svijeće mirišu jedinstveno, izgledaju sjajno te svojim mirisom bude najljepše uspomene i emocije. Svaka svijeća je ručni rad kojoj je poklonjena velika pažnja. 

Natalio svijećama možete sebi i onima koji vam znače pružiti bezvremensko putovanje kroz mirisnu rapsodiju hrvatskih otoka. Povodom Valentinova napravili smo limitiranu svijeću s ‘mirisom ljubavi’. Spoj svježeg voća, u dodiru s dimom i drvom, neće vas ostaviti ravnodušnima. Klasičnom Natalio potpisu dodana je svijeća inspirirana vječnom misterijom, zvanom žena. 

Možete ih pronaći na natalio.hr i Instagram stranici @nnatalioo.

Chic.hr @chic.hr

Foto: Natalio