by Mini Chef

Kako kažu “Kada nema mačke miševi kolo vode.” Upravo tako je bilo u Mini Chef kuhinji, a iz njihove pećnice izašli su ovi simpatični kolači u obliku mišića, idealni za djecu i njihovo sigurno oduševljenje.  Za izradu prhkog tijesta imali su pomoć Kenwoodovog Titanium Chef Bakera te su u posudu od 4,5 litre stavili svoje čarobne sastojke. Prepustili su posao iskusnom Titanium Chef Bakeru koji je tijesto odradio do savršenstva. 

Donosimo vam recept za neodoljive kolačiće koji nestaju u trenu, a u njima možete uživati i uz topli napitak. Za zabavne i ukusne kolačiće u obliku mišića pratite naredne upute.

Potrebno vam je: 

  • 800 g brašna
  • 600 g maslaca
  • 140 g šećera u prahu
  • 2/3 žlice ruma
  • malo rastopljene čokolade kojom ćete nacrtati nosić i oči
  • slatke gumene trakice u crvenoj boji

Nakon što umjesite tijesto, razvaljajte pomoću valjka na debljinu cca 1 cm. Mišići su simpatičniji kada su malo puniji. Pomoću tankog noža izrežite oblike otprilike kao suza u veličini 7/8 cm. Ako nađete kalup za ovakav oblik, olakšali ste si posao.

Izrezane miševe stavite na papir za pečenje i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Prije pečenja utisnite polovice kikirikija za mišje uši i ubacite u pećnicu cca 15 min. Kada izvadite pričekajte da se ohladi te pomoću štapića i otopljene kockice tamne čokolade nacrtajte nos i oči. Izrežite gumene trakice na dužinu 7/8 cm i napravite mišu rep. Keksići su jako fini i nestaju u trenu!

Dobar tek!

Recept: Mini Chef

Photo: Mini Chef