Koncept zdravog načina života

Ljepota i zdravlje imperativ su svake žene, a najčešća želja među populacijom općenito je pomladiti svoje tijelo i relaksirati užurbani duh. Joseph H. Pilates, začetnik ove vježbe zaključio je kako je pilates savršen za to. S obzirom da vježbe pilatesa savršeno oblikuju tijelo, žene su ga počele sve više voljeti.

Toga su svjesni i u Pilates studiju Tao, koji je kroz 15 godina postojanja rastao kao profesionalan studio specijaliziran za pilates, u kojem rade kineziolozi i licencirani instruktori pilatesa koji prate sve svjetske pilates trendove. Opremljen je vrhunskom opremom za pilates kao i s mnoštvom rekvizita koji se koriste na samom treningu. Studio ima dvije dvorane, od kojih se u većoj odvijaju grupni programi poput prenatal pilatesa, pilatesa za mame i bebe, trx pilatesa, light, medium, progressive, te senior pilatesa. Tu su i uvijek prisutni individualni programi za osobe u rehabilitaciji ili sa sportskim ozljedama.

Iza svega toga stoji vlasnica studija Lana Plahutar, prof. kineziologije koja je još od malih nogu odabrala sport kao način života. Odlučila se za Kineziološki fakultet koji 2007. godine i završava. Tada je znala u kojem smjeru želi nastaviti svoju karijeru, te otvora vlastiti pilates studio što uspješno vodi i do danas. Osim zaslužene diplome na Kineziološkom studiju, završava Stott pilates edukaciju te pohađa i dodatne edukacije u Londonu, Munchenu i u Hrvatskoj kako bi na što profesionalniji način nadogradila svoje znanje, te ga kvalitetnije prenijela svojim polaznicima. S ovakvim bogatim iskustvom, žene i muškarci joj se rado prepuštaju u trenerske ruke u želji za zdravim i lijepo oblikovanim tijelom.

Prednost studija Tao je vježbanje pilatesa, light pilatesa, te Body challenge-a u dovoljno malim grupama kako bi se moglo individualno pristupiti svakom polazniku. Ponuda je široka pa je tako omogućeno vježbanje i na vrlo popularnim pilates spravama poput Reformera kao i Trx suspenzijskoj traci. Osim toga, u studiju su otvorene nove grupe za mame i bebe kao i za trudnice. Lana je također majka dvoje djece koja zna koliko su ovakve vježbe bitne za poboljšanje općeg stanja organizma. Na taj način se poboljšava kvaliteta života, kako majke tako i bebe, a u konačnici i svakog polaznika.

Ovaj koncept zdravog načina života prepoznat je među mnogim članovima, ženama, muškarcima i djeci koji pohađaju studio Tao već godinama. Dobrodošli ste i vi upoznati ovu predivnu priču, te vježbati u najboljem društvu.

Chic.hr @chic.hr

Photo: Studio Tao