Alqvimia

U četvrtak 29. lipnja u centru Koncept 5 elemenata u Zagrebu predstavnicima medija održano je predstavljanje spa rituala španjolskog holističkog kozmetičkog brenda Alqvimia. Alqvimia je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji luksuzne, aromaterapeutske 100% prirodne kozmetike namijenjene ekskluzivnim spa i holističkim centrima, ali i za kućnu uporabu. Za dolazak Alqvimije na tržišta Hrvatske i Slovenije zaslužna je tvrtka Humed pharma, specijalizirana za ekskluzivno zastupstvo brojnih respektibilnih brendova dermokozmetike i medicinskih proizvoda u estetici.

Alqvimijinu je priču započeo prije gotovo 40 godina gospodin Idili Lizcano, osnivač ovog osebujnog brenda. Njegova strast prema esencijalnim uljima i njihovim aromama potekla je iz djetinjstva, koje je proveo u Parizu, u okolici najboljih parfumerije na Place Vendomeu. Ovog doktora filozofije i školovanog parfumera potraga za znanjem vodila je kroz razna učenja i kulture, pa tako i na Tibet, na kojem je proveo pet godina meditirajući. U rodnu Barcelonu vratio sa statusom lame, budističkog svećenika, te s čvrstom intencijom da kreira najčišću moguću kozmetiku koja transformira na svim razinama: kozmetičkoj, emotivnoj, umnoj i duhovnoj.

Proizvodi Alqvimije dizajnirani su po drevnim alkemijskim recepturama, od najčišćih biljaka na svijetu ubranih s obzirom na mjesečeve faze i astrološke aspekte, balansirani po yin i yang polaritetu, te proizvedeni po načelima najsuvremenije tehnologije u modernom pogonu u katalonskoj regiji Garrotxa.

Alqvimia svoj pristup zasniva na inovativnom konceptu neurokozmetike, kozmetike temeljene na funkcionalnim sastojcima koji pospješuju interakciju između kože i živčanog sustava, čime kozmetika utječe ne samo na kožu, nego i na emocije i um svojih korisnika. 

U Konceptu 5 elemenata predstavnicima medija predstavljeno je nekoliko Alqvimijinih signature linija te pripadajućih rituala poput Queen of Egypt, linije inspirirane originalnim beauty ritualima egipatske kraljice Kleopatre, koji u ženama pobuđuje samopouzdanje i samopoštovanje.

Pod imenom Sensuality kriju se rituali i proizvodi specijalno dizajnirani za povratak izvornoj ženskoj senzualnosti i kreativnosti.

Ritual i proizvodi Eternal Youth na najprirodniji način vraćaju organizam u stanje balansa i pomlađuju ga, a Citrus Joy, putem proizvoda iz linije namijenjene bebama, i odraslima vraća izgubljenu životnu radost.

Dr. Jeannette Gjurić uzvanicima je predstavila svoj centar Koncept 5 elemenata, koji predstavlja krunu njezinog cjeloživotnog obrazovanja o holističkom pristupu ljudskom organizmu, te svoju fascinaciju Alqvimijom kao neurokozmetičkim brendom koji nema konkurenciju na globalnoj razini.

Jedinstveni spa rituali Alqvimije u Zagrebu se ekskluzivno mogu doživjeti u Konceptu 5 elemenata, a cijeli asortiman proizvodia Alqvimia za kućnu uporabu mogu se kupiti na webshopu Humed pharme.

Chic.hr @chic.hr