#enjoytogether

Palačinke su nutritivno bogata hrana pa su odličan izbor za svaki obrok: za doručak uz voće i fine marmelade, za ručak punjene špinatom i sirom, za desert s čokoladom i bademima ili sladoledom itd. 
Ovaj divan recept donosi nam Somat i Mini Chef by Sport Educa u predivnoj zajedničkoj kampanji #enjoytogether koja nas iz mjeseca u mjesec oduševljava svojim slasnim gastro poslasticama.

Na veselje najmlađih donosimo vam ideju ‘rainbow palačinki’ – šarene palačinke prelivene medom iz OPG Barać koji svoj med dostavlja besplatno.

500 ml mlijeka
250 g brašna
2 jaja 
prstohvat soli
maslac za pečenje

1. Jaja lagano izmješajte, dodajte brašno, mlijeko i prstohvat soli. Napravite kompaktnu pjenastu smjesu.
2. Smjesu podjelite na jednake djelove u četiri posude.
3. U prvu posudu dodajte naribanu koricu limuna i dobro izmješajte. Domaći limun nabavili smo iz Rougmarina koji nam je dostavljen isti dan.
4. U drugu posudu dodajte kakao ili rastopljenu tamnu čokoladu.
5. U treću smjesu dodajte špinat kojeg ste prethodno izmiksali u blenderu. Također smo uspjeli nabaviti domaći mladi špinat od Rougmarina.
6. U poslijednju smijesu dodajte maline koje ste također usitnili u blenderu. Možete koristiti i smrznute.

Ispecite palačinke i složite ih jednu na drugu na tanjur. Palačinke pecite 2-3 puta deblje nego obično. Ukrasite po želji.

Palačinke za prste polizati su gotove za čas, a u njima će uživati cijela obitelj. Mi smo naše prelili medom, posuli orasima i bademima te ukrasili malinama i borovnicama.

Autor: Sport Educa

Photo: Sport Educa