Objavljen natječaj za novu generaciju stipendista

U sklopu humanitarne akcije Korak u život Rotary klub Zagreb Kaptol raspisao je natječaj za stipendiranje nove generacije studenata za akademsku godinu 2023./2024. Korak u život je najdugovječnija humanitarna akcija kojom se želi pružiti prilika za nastavak obrazovanja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a vrijednost jedne petogodišnje stipendije iznosi 24.000,00 EUR.  

Svake godine više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Hrvatskoj završi srednju školu, no na žalost nemaju financijsku mogućnost za nastavak obrazovanja. Kako bi im pružio podršku, Korak u život u kontinuitetu od 2008. godine stipendira mlade ljude, a do sada je kroz akciju osigurano 270 stipendija.

Ponosni smo što je Korak u život humanitarna akcija koja je prepoznata kao vrijedna pomoć  mladim ljudima da ostvare svoje snove obrazujući se za željena zanimanja. U akciju se dugi niz godina uključuju i brojni sponzori, a zahvaljujući njima lani smo povisili iznos jednomjesečne stipendije na 400,00 eura. Vjerujemo da ćemo i dalje, svi zajedno, nastaviti podržavati ove vrijedne mlade ljude u njihovom akademskom obrazovanju istaknuo je Igor Tambić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Korak u život predstavlja prirodu i temelj rotarijanskog djelovanja, jer promovira najviše društvene vrijednosti – kulturu, obrazovanje i socijalnu osjetljivost, a akciju uz brojne sponzore podržava i Zaklada hrvatske nogometne reprezentacije Vatreno srce.

Stipendije se dodjeljuju na period od pet akademskih godina. Rok za podnošenje molbi zaključuje se 8. studenog 2023. godine, a odluku o dodjeli stipendija donijet će Upravni odbor Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Natječaj za dodjelu stipendija, obrazac za prijavu i ostalu dokumentaciju pronađite na web stranici Korak u život.

Chic.hr @chic.hr