Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum

Dermatolozi retinol smatraju svetim gralom među sastojcima za njegu kože zbog njegove jedinstvene i klinički dokazane sposobnosti vidljivog smanjenja bora i drugih ključnih znakova starenja koja je rezultat pojačavanja obnove površinskih slojeva kože te obnove gustoće i čvrstoće kože. Međutim, zbog svoje jačine proizvodi koji sadrže retinol također mogu uzrokovati različite neugodne nuspojave, uključujući suhoću, vidljivo  crvenilo i ljuštenje, posebno u ranim fazama upotrebe.

U  većini je slučajeva proizvode s retinolom potrebno uvesti u rutine njege kože postupno, odnosno mijenjajući jačinu retinola: da bi se primijetio njegov transformativni učinak, najprije se mora izgraditi tolerancija kože na ovaj sastojak. Bez savjeta stručnjaka, ovaj postupak za kupca može biti zbunjujući, neugodan i frustrirajući. U tu svrhu, Kiehl’s s ponosom predstavlja Retinol Skin-Renewing Daily Micro- Dose Serum, inovativni pristup retinolu formuliran u obliku precizne dnevne doze  koja pruža vidljiv učinak u borbi protiv starenja.

Inspirirana medicinskom znanosti „mikrodoziranja”, odnosno upotrebom snažnih sastojaka u malim i preciznim dozama, Kiehl’sova posljednja inovacija u obliku seruma sadrži pažljivo osmišljenu dozu retinola koja djeluje tako da postojano potiče obnovu površinskih stanica kože. Sa svakom dozom dnevne količine potrebne snage, nove stanice postupno izbijaju na površinu te daju koži svjež i obnovljen izgled.

U ispitivanju potrošačke percepcije:

  • u četvrtom tjednu bore izgledaju smanjeno
  • u osmom tjednu koža izgleda čvršće
  • 90 % korisnika se slaže da je koža ugodna na dodir tijekom razdoblja upotrebe, uključujući i razdoblje nakon prve upotrebe

Osim moćnog sastojka – čistog retinola, Kiehl’sova inovacija u formuli također sadrži ceramide i peptide kako bi ojačala kožnu barijeru i pojačala toleranciju kože na retinol, počevši već od prve upotrebe.

Kiehl’sova globalna znanstvena direktorica dr. Nancy Ilaya objašnjava: „Naša istraživanja pokazuju da su za učinkovitost proizvoda za njegu kože ključni dosljednost i praćenje uputa. Htjeli smo osmisliti proizvod s retinolom koji bi se od početka mogao upotrebljavati svaki dan, a koji istovremeno ima snažan učinak u borbi protiv starenja. Da bismo u tome uspjeli, naša formula uključuje peptide za dodatnu potporu i održavanje učinka obnove kože koji pruža retinol, kao i ceramide koji oslobađaju potrebne lipide kožne barijere kako bi pomogli u izgradnji tolerancije na retinol i spriječili isušivanje. Na taj je način koži moguće učinkovito pružiti preciznu dozu retinola kako bi se počele ostvarivati prednosti njegove upotrebe bez pretjeranog ubrzavanja obnove stanica  kože ili narušavanja kožne barijere. Rezultati uključuju maksimalnu učinkovitost retinola s minimalnim ili nikakvim osjećajem nelagode.”

chic.hr @chic.hr

Photo: Kiehl’s