Tick tock i nogomet

Goste dvadesetih i jubilarnih INSPIRACIJA pokreće upravo to. Strast, ali i ljubav prema onome što rade. Bilo da se radi o emociji u pokretu ili magičnoj ekspresiji zvuka. Uz prigodan uvodni govor, organizatorica najinspirativnijeg događaja u metropoli Anita Vukušić Crevar nije skrivala ponos i zadovoljstvo održanim dvadesetim društvenim događanjem INSPIRACIJE.

Uz mali krug uzvanika i online prijenos događanja koji je uz šarmantnu, duhovitu i uvijek originalnu voditeljicu Janu Fabijanić već sada pregledao veliki broj ljudi na društvenim mrežama. A kako i ne?

Albina Grčić i ‘Tick tock’ 

Život bez muzike bio bi sablasno tih, a duša prazna. Muzika nas čini živima, liječi naše rane, govori kroz emocije. A da je glazba uvijek na razne načine prisutna i u njenom životu, otkrila nam je talentirna, predivna i dobro raspoložena Albina.

  • Pjevalo se puno u našoj obitelji, na obiteljskim druženjima, konobi. Moj je otac pjevao u klapi, a ja sam krenula njegovim stopama. Prvo u glazbenu školu, potom i na zbor. Kao mlađoj, san mi je bio nastupati na Voice-u, ali nisam se mogla prijaviti jer sam bila maloljetna.

No snovi se ostvaruju, ako vjerujemo u njih… Albinina karijera započinje  sudjelovanjem u trećoj sezoni The Voice Hrvatska. Svojim nastupom osvojila  je Vannu i Davora Gobca, ali i publiku. U dvoboju održanom 1. veljače 2020. nastupila je protiv Filipa Rudana pjevajući pjesmu “Lovely”, a njihov nastup pogledan je više od nevjerojatnih 30 milijuna puta!

Nezaustavljiva djevojka nastavlja pjevati i ostvarivati svoje snove, jer pobjeda na Dori i prilika za predstavljanjem Hrvatske na Eurosongu definitivno je ostvarenje svih snova. I možda se nekom slučajnom promatraču učini kao da je uspjeh došao preko noći, ali svi znamo da ne postoji uspjeh preko noći. Albina se sa svojim timom dugo pripremala za nastup, svim su srcem vjerovali u pjesmu “Tick-Tock”. U svemu tome imala je i sreće, jer sreća je neizbježan sastojak svake priče o uspjehu, otkriva nam. Albinu uspjeh nije promijenio. Trudi se živjeti u trenutku i potpuno je usredotočena za nastup svog života. Uopće ne sumnjamo da će dati najbolje od sebe i usrećiti sve nas, mnogobrojne fanove i navijače. A mi joj od srca želimo da ostvari snove o pobjedi koje sanjamo zajedno s njom. 

U pauzama između inspirativnih govornika mogao se degustirati Freixenet pjenušac uz selekciju finih Dukat sireva ili prošetati do Hendricks gin bara koji je pripremao popularne osvježavajuće kotele.

Nekima je izvrsno godilo pijuckanje premium čajeva Franck Superiore i uživanje u njihovim bogatim okusima.

FUTSAL DINAMO – sportski romantičari

Vjerojatno ćete se pitati kakva je veza šarmantnog, karizmatičnog i planetarno popularnog liječnika estetske medicine, vlasnika Poliklinika koje su specijalizirane za niz najsuvremenijih estetskih postupaka i nogometa?

Dr. Nikola Milojević je strastveni zaljubljenik u malonogometni klub Futsal Dinamo čiji je ponosni sponzor, a Matija Đulvat prvi predsjednik kluba i jedan od poslijednjih sportskih romantičara. Ova dvojica zagrebačkih šarmera, ispričala su nam povijest kluba i otkrili mnoštvo zanimljivosti.

MNK Futsal Dinamo osnovan je 21. ožujka 2012. godine. U periodu kada je klub osnovan, navijači su bili jako nezadovoljni situacijom sa vodstvom u velikom klubu Dinamo. Represija i veliki broj zabrana, udaljili su Dinamovce sa utakmica, a tribine su zjapile prazne pa su Bad Blue Boysi došli na ideju osnivanja vlastitog malonogometnog kluba. Uspostavili su kontakt s osnivačima Futsal Dinama, a sve ostalo je legenda.  Futsal Dinamo krenuo je iz druge lige kao potpuno amaterski klub, a već u prvoj godini funkcioniranja suvereno je osvojio 2. ligu Sjever te Regionalni kup. Od sezone 2015./16., osvaja još dva regionalna kupa. Danas je jedan od najjačih klubova u hrvatskom futsalu, sportu koji na globalnoj razini bilježi streloviti rast.

Misija Futsal Dinama je promoviranje futsala kao sporta te Dinama kao simbola i jedne od kultnih institucija Grada Zagreba. Hvala Nikoli i Matiji, ali i svim članovima i navijačima, svima koji njeguju one stare zagrebačke vrijednosti, ljubav prema sportskim druženjima, ljudima koji će se uvijek pošteno boriti za dostojanstvo Zagreba i očuvanje njegovog iskonskog šarma i duha.

Zahvaljujući ugodnom prostoru EU Business Cluba u Sky Office centru, riječ po riječ, ton po ton i za kraj bogato darivanje sponzora projekta Poliklinika Milojević, Henkel Hrvatska, Nivea, Franck  uvjerili smo se da će INSPIRACIJE i dalje nastaviti okupljati, povezivati i proticati inspirativne ljude i njihove priče.

Autor teksta: Rosie Kugli

Photo: Sport Educa