Veličanstveni plesni spektakl

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO priprema veličanstveni plesni spektakl pod nazivom „Ladov korak za Korak u život“. Plesni koncert održat će se 8. ožujka 2024. godine u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu, s početkom u 19:30 sati. Koncert ima i humanitarnu svrhu, jer će sav prihod od prodanih ulaznica biti uplaćen na račun akcije “Korak u život”, za stipendiranje mladih studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Rotary klub Zagreb Kaptol pokrenuo je jednu od najdugovječnijih humanitarnih akcija u Hrvatskoj – “Korak u život” 2008. godine pružajući mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi priliku za nastavak fakultetskog obrazovanja. Stipendije se dodjeljuju na razdoblje od pet akademskih godina, a vrijednost petogodišnje stipendije iznosi 24 tisuće eura. U humanitarnu akciju Korak u život i ove akademske godine su se uključili brojni sponzori, a akciju tradicionalno podržava i Zaklada hrvatske nogometne reprezentacije Vatreno srce.

Zahvaljujemo se Ansamblu LADO što je prepoznao važnost ove akcije, te je poklonio ovaj glazbeni spektakl akciji Korak u život. Ovaj koncert neće biti samo glazbeni događaj, već simbol solidarnosti i zajedništva, u kojoj imamo priliku učinili još jedan veliki korak prema boljoj budućnosti naših stipendista“ izjavio je Igor Tambić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.

LADO, nacionalni profesionalni folklorni ansambl, svojim doprinosom njeguje i širi bogatstvo hrvatske kulturne baštine već 75 godina. Kroz angažman istaknutih stručnjaka i umjetnika, LADO je izgradio impozantan repertoar s više od stotinu koreografija i brojnih glazbenih izvedbi, uvijek čuvajući autentičnost i izvornost hrvatske narodne umjetnosti. Njihova posvećenost čuvanju kulturne baštine i predstavljanje Hrvatske širom svijeta čini ih nezaobilaznim čuvarom identiteta naše zemlje.

U godini u kojoj LADO slavi 75. obljetnicu umjetničkog djelovanja, iznimna mi je čast što plesnim koncertom podržavamo humanitarnu akciju „Korak u život“, koja dodjeljuje stipendije studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Drago mi je da će upravo korak umjetnika Ansambla LADO simbolizirati korak u život budućim studentima, kojima je ova stipendija prijeko potrebna, ali i da ćemo ovom akcijom pridonijeti podizanju opće svijesti o tome koliko su humanitarni projekti ključni u društveno odgovornom poslovanju organizacija“,  poručila je Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO. Svake godine, više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završi srednju školu, ali nažalost nema financijske mogućnosti za nastavak fakultetskog obrazovanja. Koncert„Ladov korak za Korak u život“ prilika je da zajedno podržimo akademski put ovih mladih ljudi. Ulaznice su u prodaji u sustavu Entrio po cijeni od 15 eura.

Chic.hr @chic.hr