Zdravlje kao prioritet

Vrijeme je novogodišnjih odluka kada mnogi od nas postavljaju ciljeve za poboljšanje svojih života. Umjesto klasičnih rezolucija koje često završe zaboravljene, predlažemo da se fokusirate na odluke koje će unaprijediti vaše zdravlje, potaknuti redovito vježbanje, poboljšati hidraciju te pridonijeti zaštiti okoliša. Evo nekoliko inspirativnih smjernica kako započeti Novu godinu s održivim promjenama.

Zdravlje kao prioritet

                Odlučite se posvetiti vlastitom zdravlju. Postavljanjem realnih ciljeva možete postupno poboljšati svoje prehrambene navike, osigurati dovoljno sna i smanjiti stres. Razmotrite uvođenje više voća, povrća, cjelovitih žitarica i proteina u svoju prehranu. Jedna od najjednostavnijih promjena je započeti dan s čašom vode i potrudite se ostati hidriran tijekom cijelog dana. Voda ima ključnu ulogu u održavanju ravnoteže tjelesnih funkcija, potiče zdravlje kože, i pomaže u probavi. Veliku važnost ima i kvaliteta vode koju konzumirate. Razmislite o uvođenju filtrirane vode u svoje nove zdrave navike. U tome Vam može pomoći njemačka tvrtka BRITA koja već preko 60g koristi najnaprednija tehnološka dostignuća u filtraciji vode. BRITA vrčevi pune se vodom iz slavine i u par tenutaka ju očiste od klora, kamenca, teških metala, 99% bakterija, pesticida, herbicida, mikroplastike, neugodnih okusa i mirisa. BRITA vrč omogućuje Vam brzi pristup pročišćenoj vodi izvrsnog okusa u uredu ili dnevnom boravku. No ako imate potrebu za većim količinama filtrirane vode BRITA sustav OnTap montira se direktno na kuhinjsku slavinu. Svakako ćete odmah primjetiti bolji okus vode, Vaše čaše za vodu će biti bez mrlja od kamenca, hrana kuhana BRITA vodom biti će punijeg okusa, kava s bogatijom i čvršćom pjenom, a čaj s intenzivnijom bojom i pojačanom aromom.

Redovito vježbanje

                 Ne morate odmah postati fitness profesionalac, ali postavljanjem cilja redovitog vježbanja možete poboljšati svoju fizičku kondiciju. Bilo da je to šetnja, trčanje, plivanje, ili neki oblik tjelesne aktivnosti koji vam odgovara, redovito kretanje donosi brojne koristi za zdravlje, uključujući smanjenje rizika od bolesti srca i poboljšanje mentalnog blagostanja. Uz vježbanje je izuzetno važna i zdrava hidracija. BRITA nam donosi boce s filterom za vodu VITAL i ACTIVE koje omogućuju pristup filtriranoj vodi očišćenoj od svih nečistoća bez obzira iz kojeg izvora ju napunili. Vježbate li u prirodi ili zatvorenim prostorima ove bočice će Vam omogućiti zdravu hidraciju i dobar osjećaj prilikom vježbanja jer činite nešto zdravo za svoj duh i svoje tijelo.

Očuvanje okoliša i ušteda

                Razmislite o ekološki osviještenim odlukama koje mogu imati pozitivan utjecaj na okoliš. Smanjite upotrebu plastike, reciklirajte, podržavajte lokalne proizvode i razmotrite smanjenje ugljičnog otiska. Svaka mala gesta može doprinijeti očuvanju okoliša za buduće generacije. Uz BRITA bočice smanjiti ćete kupovinu vode u plastičnim bocama što će donijeti značajnu financijsku uštedu Vašem kućnom budžetu i istovremeno doprinjeti zaštiti okoliša. Izračunali smo da uz dnevnu potrošnju 2 L filtrirane vode proizvodimo godišnje 15 kg plastičnog otpada manje i smanjujemo emisiju CO2 za 134,7 kg godišnje. Ove godine je na naše tržište došao i BRITA stakleni vrč koji je izrađen od borosilikatnog stakla i 100% reciklirane plastike. Osim dobrobiti za Vaše zdravlje korištenje BRITA vode donosi i uštedu u kušnom budžetu jer je cijena 1 L BRITA vode samo 0.04€.

Nova godina pruža priliku za novi početak i pozitivne promjene. Ove odluke nisu samo za vas, već i za bolji svijet. Integriranjem zdravih navika, redovitog vježbanja, hidracije i očuvanja okoliša u svoj životni stil, ne samo da ćete unaprijediti svoje zdravlje, već ćete i doprinijeti stvaranju održivijeg i zdravijeg okoliša za sve nas.

Sretna Nova godina!

Chic.hr @chic.hr