Umijeće izrade

Pomellato, moderan, ručno izrađen i otmjen nakit iz Milana. Renomiran po svojim šarenim draguljima te elegantnom, ali nekonvencionalnom dizajnu još od 1967. godine. Pruža podršku ženama i ravnopravnosti. Osnovana u Milanu 1967. godine i izrađena rukama više od 100 vještih zlatara kuće Casa Pomellato, milanska marka ističe se jedinstvenim dizajnom i šarenim draguljima, koji su pomoću inovativnog rezanja i uglavljivanja postali prepoznatljivo obilježje nezamjenjivog i kultnog stila.

POMELLATO VIRTUOSI

Kuća Pomellato je 2018. godine sklopila partnerstvo s milanskom školom Galdus u svrhu očuvanja bogatog talijanskog umijeća izrade marke, istodobno ulažući u mlade talente svog matičnog grada, čime ćemo naposljetku osigurati da prenesemo naš „savoir-faire“ na buduće generacije. Izrada nakita je umjetnost i mora se očuvati. Majstori kuće Pomellato znanjem i stručnošću će obučiti nove generacije za kuću Pomellato i industriju kroz ovaj iscrpni obrazovni program. Kroz ovo posebno partnerstvo i bogatu baštinu koju želi zaštititi, kuća Pomellato djeluje kao pokrovitelj zlatarske tradicije i referentna točka budući da čuva kulturnu baštinu izrade nakita.

ODRŽIVOST

Pomellato, ekološki prihvatljiv pristup izradi nakita:

Uz napore usmjerene prema ekološki prihvatljivijoj budućnost, kuća Pomellato sada je postigla 100 % odgovornu kupovinu zlata te je povećala i kupovinu zlata kroz program Fairmined kako bi stvorila posebnu kolekciju, a ujedno i nastavila ulagati u sljedivost dragog kamenja u bojama i dijamanata te istraživati nove materijale i rješenja recikliranja. Kroz inicijative i zagovaračku djelatnost, kuća Pomellato nastavlja jačati važnost održivosti, zajednice osviještene o Zemlji, osnaživanje žena, kao i uključivost i različitost.

Pomellato DNK

Kuća Pomellato ima svoj osebujni stil nadahnut milanskim dizajnom, umjetnošću i stvaralačkom živahnošću. Naš je koncept različit od tradicionalnog luksuznog nakita za žene: mi stvaramo i ručno izrađujemo dragocjeni nakit namijenjen svakodnevnom nošenju koji se jednostavno nosi, a uspijeva spojiti minimalizam, razigranost i otmjenost. Radost koja izvire iz nošenja vrijednog komada nakita svakog dana ono je što kući Pomellato daje njezinu svojstvenost.

POMELLATO FOR WOMEN

Pomellato For Women pokrenut je 2017. godine na 50. obljetnicu marke. Radi se o platformi za komunikaciju koja ujedinjuje i pruža mogućnost izražavanja zajednici žena istomišljenica iz različitih sfera života, čiji je cilj nadahnuti druge i naglasiti važnost ženskog vodstva i uključivosti. Namjena je platforme slaviti raznolikost i autentičnost ženstvenosti u svom njezinom bogatstvu. Cilj je platforme Pomellato For Women proširiti snažnu poruku i potaknuti djelovanje na postizanju važnih vrijednosti kao što su različitost i ravnopravnost za bolju budućnost svih ljudi.

KRUNSKI KOMADI

Drago kamenje u boji i lanci nesumnjivo su određujuće karakteristike kuće Pomellato, od kultnog prstena Nudo, koji je dostupan u širokom rasponu otmjenih nijansi, do kolekcija Iconica i Catene koje predstavljaju strast kuće Pomellato prema lancima i milanskim zlatarskim tehnikama. Kuća Pomellato je također prepoznatljiva po svojem odvažnom, ali jednostavnom dizajnu koji je rezultat stvaralačke genijalnosti i pedantnog umijeća izrade.

20. OBLJETNICA NUDO

Nudo je predstavljen 2001. godine kao savršen ironični odgovor na prsten s jednim dragim kamenom, budući da je prvi upotrijebio „golo“ (Nudo na talijanskom jeziku znači „gol“) drago kamenje u boji u svom njihovom sjaju, bez ikakvih krunica i jedinstvenog načina rezanja i oblika, što je svakom komadu podarilo osobito nepravilne izbrušene plohe. Bio je to vrlo značajan dizajn koji je uskoro dosegnuo kultni status. Priča o uspjehu prstena Nudo rezultat je nekonvencionalnog pristupa kuće Pomellato nakitu. U prstenu Nudo, kuća Pomellato usudila se prekinuti tradiciju i revolucionarno promijeniti tradicionalni stil dizajna. Zahvaljujući svom širokom rasponu boja i temeljnih oblika, Nudo utjelovljuje jednostavnost, eleganciju i suvremenost, što ga je odmah učinilo „nezaobilaznim“ komadom nakita. Stil odvažne osobnosti prstena Nudo privlači moderne, šik i neovisne žene slobodnog duha.

IZRAĐENO U MILANU

Milan je oduvijek bio izvor nadahnuća kuće Pomellato. Zajedno s našim kreativnim direktorom, Vincenzom Castaldom i našim vještim zlatarima radimo na stvaranju suvremenih dizajna, pritom uvijek održavajući visoku razinu umijeća izrade. Sav naš nakit posjeduje jedan čarobni dašak kao posljedicu ručne izrade u Milanu. Od prstenja do ogrlica, Pomellato upotrebljava drago kamenje u boji, jedinstveni i nekonvencionalni dizajn u kombinaciji s toplinom ručne izrade. Povodom događaja Milan Fashion Week (Tjedan mode u Milanu), kuća Pomellato je pokrenula svoju novu reklamnu kampanju na više kanala, „Iz Milana i diljem svijeta“.

Suvremeni i nekonvencionalni nakit kuće Pomellato, osnovane 1967. godine u Milanu, prepoznatljiv je diljem svijeta po odvažnim bojama i gracioznim obujmima, a svaki je komad izrađen u samoj kući uz pomoć njezinog unikatnog „savoir-faire“.

Nova kampanja kuće Pomellato polazi od njezina milanskog porijekla i identiteta, a istodobno učvršćuje i jača njezine povijesne veze s gradom. Zamišljena kao pet vizualnih koncepata, kampanja osnažuje kako je Pomellato: „nadahnut Milanom“ uz slike kultne arhitekture i obilježja grada, „dizajniran u Milanu“ uz renomirani šarm, kulturu i baštinu grada, „izrađen u Milanu“ i uz njegovu bogatu zlatarsku tradiciju, „Milan koji nosite“ kako biste proslavili minimalističku eleganciju milanskog stila i „Milan La Gioia“ koja štuje biranu kolekciju visokog nakita (haute joaillerie) kuće Pomellato.

KOLEKCIJA VISOKOG NAKITA, LA GIOIA DI POMELLATO

Za kuću Pomellato visoki nakit predstavlja izvrsnu priliku da izrazi jedinstveni stvaralački duh marke. Nakon nevjerojatnog uspjeha naše prve kolekcije visokog nakita – La Gioia di Pomellato – koja je predstavljena 2020. godine, prošle godine otkrili smo drugo poglavlje nakita La Gioia, prateći inovativan i slobodan kreativni pristup. Kolekcija se sastojala od izrazito kreativnih komada koji su odjekivali jednom od najvećih strasti kuće Pomellato, lancima, vrsti nakita kojom se rijetko koristilo u visokom nakitu. Kolekcija je također predstavila unikatne i jedinstvene kreacije koje su izrađene prenamjenom posebnih komada nakita iz naših arhiva. Ovaj naročito odvažan stvaralački odabir izražava strategiju održivog razvoja naše kuće.

Nikada prije nije se marka nakita odvažila integrirati svoju baštinu nakita u suvremenu kolekciju. Kuća Pomellato je tako još jednom ostala vjerna svojim vrijednostima, uzdrmavši tradicionalne običaje i udahnuvši nov život u klasični svijet visokog nakita.

Chic.hr @chic.hr

Foto: Pomellato