Lijepa i njegovana koža

Stigle su visoke temperature, uskačemo u ljetnu odjeću i težimo preplanulom tenu, lijepoj i njegovanoj koži. Na tržištu postoje razne kreme za uljepšavanje, razni pripravci za samotamnjenje i sl., no jeste li znali da ciljajući crijevo možete poboljšati zdravlje svoje kože?

Mnogobrojnim istraživanjima dokazana je korist dobrih bakterija (probiotika) na zdravlje cjelokupnog organizma pa tako i kože. Probiotici su zaslužni za jačanje imuniteta, potiču i proizvodnju serotonina te stvaraju imunitet prema različitim bolestima i infekcijama pa ih je ključno unositi u organizam kako ne bi došlo do poremećaja ravnoteže dobrih i loših bakterija.

Zdrav, balansiran crijevni mikrobiom ima pozitivan učinak na cjelokupno zdravlje pa tako i na kožu. Probiotici djeluju kao zaštitna barijera, sloj obrane od “loših” bakterija.

Često čujemo izreke „ono si što jedeš“ i „koža je ogledalo našeg zdravlja“ i to uistinu je tako. Neuravnotežena i jednolična prehrana, bogata šećerom, pekarskim proizvodima, brzom hranom i sl. hrani „loše“ bakterije kao i gljivice poput Candide što u velikom broju slučajeva dovodi do raznih kožnih problema poput dermatitisa i akni.

Promjenom prehrane, ali i dodatkom probiotika, naše crijevo dovodimo u ravnotežu, a samim time vidimo promjene na našoj koži – ona je ponovno zdrava i blistava.

Ako želite provjeriti stanje svojih crijeva te dobiti individualan pristup i pomoć u rješavanju Vaših tegoba, Proimmun nudi širok spektar crijevnih analiza, ali i mnogih drugih. Obratite im se s povjerenjem! www.proimmun.hr

Uz MyBIOTIK PUR nadoknadite dobre bakterije te pomoću vitamina, minerala i aminokiselina sadržanih u Mucozinku dodatno podržite svoje crijevo i crijevnu sluznicu – jer zdravlje započinje iznutra!

Chic.hr @chic.hr