Šesta zajednička kolekcija

Poznati fitness i lifestyle brend Reebok, predstavio je novu, šestu po redu, capsule kolekciju nastalu u suradnji s popularnom dizajnericom Victorijom Beckham. Kolekcija je, kao i dosadašnje, inspirirana sportom te ju karakteriziraju jednostavnost i fleksibilnost, a sve što slavna britanska dizajnerica potpisuje uglavnom nailazi na izvrsne kritike. Tako je bilo i sa prethodnih pet kolekcija nastalih u suradnji s Reebokom.

Sportski modeli u Victorijinoj verziji postaju modeli koje želimo nositi svaki dan u različitim prilikama pa zato i šesta suradnja ponovno sjajno povezuje modu i sport. I dok je prethodna kolekcija bila inspirirana tenisom, nova je inspirirana Victorijinim putovanjem u Ameriku i NBA ligom te košarkom.

Kreiranje nove kolekcije uvijek počinjem izborom ključnog komada odjeće koji je karakterističan za određeni sport. U prošloj kolekciji je tako u fokusu bila haljina za tenis, a u ovoj novoj su to košarkaške hlačice širokih nogavica inspirirane mojim putovanjima u Ameriku. Moja vintage odjeća također ima veliku ulogu kod stvaranja svake nove kolekcije. Primjerice, Reebok M65 Parka napravljena je po uzoru na jednu od mojih omiljenih jakni – skratili smo je, izrezali do struka i opremili je širokim džepovima tako da se može nositi cijeli dan”, ispričala je Victoria Beckham uoči lansiranja nove kolekcije.

U novoj kolekciji odjeće ženske proporcije su izmijenjene, siluete su skraćene i ‘kockastog’ oblika te laskaju svakom struku, a kao kontrast jednostavnosti, logotipi su ove sezone veći i upečatljiviji te pršte energijom i samopouzdanjem. Obuća iz kolekcije je dizajnirana s ciljem da podigne svaku modnu kombinaciju pa su tako VB Zig Kinetica tenisice upečatljive neonske boje, dok kultne i minimalističke VB Club C tenisice krase grafike u  kontrastnim crnim i bijelim tonovima te suptilni koraljni sjaj.

Šesta po redu kolekcija s potpisom Victorije Beckham i brenda Reebok dostupna je na victoriabeckham.com i reebok.com.

Chic.hr @chic.hr

Photo: Reebok/VB