Ultra FacialOvernight Rehydrating Mask

Kada je riječ o pronalasku odgovarajućih proizvoda za osnaživanje barijere kože, najprodavanija krema za lice brenda Kiehl’s, Ultra Facial Cream, kraljica je među drugim isprobanim kremama. Uz više od 40 milijuna prodanih proizvoda diljem svijeta, klinički je testirano da krema Ultra Facial Cream osnažuje barijeru kože za 47,9 % i koži pruža hidrataciju koja traje 24 sata – čak i u ekstremnim klimatskim uvjetima.

Uz pomoć iste snage hidratacije koju ima krema za lice Ultra Facial Cream, Kiehl’s ponosno predstavlja novu masku Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask – višekratnu masku koja pomaže u obnovi i stabilizaciji barijere kože smanjenjem gubitka vlažnosti tijekom noći, da biste ujutro imali još snažniju barijeru kože.

Globalna znanstvena direktorica brenda Kiehl’s, dr. Nancy Ilaya, objašnjava: „Koža noću može izgubiti do 93 % više vode.To je zato što, kada naša tijela spavaju, koža proizvodi manje sebuma / manje se masti nego što je potrebno za odgovarajuću hidrataciju, i stoga dolazi do većeg transepidermalnog gubitka vode pod nazivom „TEWL”, što je gubitak vode putem kože. Maska Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask posebno je formulirana da bi pomogla minimalizirati gubitak vode tijekom noći tako što kožu preplavljuje njegujućom hidratacijom te tako nadomješta vlagu koja se gubi tijekom spavanja. Formula pomaže održati odgovarajuću razinu hidratacije tijekom noći i ujutro kožu ostavlja mekom i zdravog izgleda.”  Tekstura maske pretvara se iz balzama u ulje i sadrži 10,5 % skvalana biljnog podrijetla, što je tipičan sastojak linije Ultra Facial. Glacijalni glikoprotein, koji unutar formule djeluje tako da privlači i zadržava vlagu te pomaže smanjiti vidljivu suhoću i hidratizira kožu do tri dana nakon jedne upotrebe.

U novom pakiranju od 100 % reciklirane plastike, masku Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask možete nanositi na nekoliko načina koji najbolje odgovaraju pojedinom tipu kože. Za dubinsku hidrataciju i osnaživanje barijere kože možete upotrijebiti masku na cijelom licu kao noćni tretman ili je možete nanijeti na određene problematične zone koje se više isušuju. Formula se također može nanijeti kao tretman koji se skida maramicom nakon 15 minuta ili čak kao hladno sredstvo za čišćenje u kremi za nježno uklanjanje šminke i tragova s lica koje kožu ostavlja čistom i hidratiziranom.

Sastojci za snagu barijere kože

Barijera kože vanjski je sloj kože koji pomaže zadržati vlagu i obraniti kožu od vanjskih agresora, poput zagađenja i čestica iz okoliša. Kada je barijera kože netaknuta, odgovorna je za održavanje hidratacije kože, mekoću, punoću i cjelokupan zdravi izgled. Poremećaji barijere kože oslabljuju njezinu funkciju i ona ne može na odgovarajući način održati hidrataciju i zdravlje kože. To može dovesti do suhe, osjetljive kože bez sjaja.

Skvalan biljnog podrijetla: Uključen u našu formulu, ovaj emolijens za kožu dobiven od prirodnih sastojaka pomaže da koža postane puna i meka.

Glacijalni glikoprotein: Ova posve obnovljiva bjelančevina prirodnog podrijetla često se opisuje kao magnet za vodu i prilagođava se ekstremnim uvjetima. U sastavu ove maske on pomaže privući vodu u kožu za optimalnu razinu hidratacije.

Chic.hr @chic.hr

Foto: Kiehl’s