Mini Chef

Volimo boje, a konac kolovoza zaslužuje šarenilo boja i okusa pa donosimo recept za ljubičastu tortu od borovnica i mascarpone sira iz Mini Chef kuhinje. Ljubičasta boja svaki će stol učiniti veselijim, a okusom oduševiti velike i male ljubitelje slastica. 

Podloga od mljevenog keksa i lješnjaka:

  • 350 gr mljevenog keksa 
  • 100 gr lješnjaka
  • 150 gr neslanog maslaca

Keks i lješnjak samljeti i staviti u mikser te potom dodati otopljen maslac i ostaviti dok se ne naprave mrvice. Potom smjesu utisnuti u kalup za tortu. Podignite malo rubove i stavite u zamrzivač na 10 minuta.

Ljubičasta krema:

  • 500 gr mascarpone sira
  • 150 gr šećera
  • 3 cijela jaja
  • 1 vrećica vanilija šećera
  •  ekstrakt vanilije
  • 500 gr borovnica koje ste izblendali u pire
  • sok 1 cijeđenog limuna
  • 2 prstohvata naribane korice limuna

Dobro pomiješati sir i šećer u mikseru. U Kenwood-ov Titanium Chef Baker samo dodajemo sastojke i to čini veliku prednost u pripremi. Zatim dodajte koricu limuna i polako umješati pire od borovnica, sok limuna te na kraju dodajte jaja. Potom kremu stavite u pripremljen kalup sa podlogom od keksa. Staviti tortu u zagrijanu pećnicu na 180 ˚C oko 35-45 minuta (provjerite nakon pola sata jer nisu sve pećnice iste). Torta će u sredini ostati malo mekana i to je znak da je gotova. Tako treba ostati jer prilikom hlađenja se torta stisne, upravo da bude baš ukusna i kremasta. Ohladite tortu i ukrasite.

Dekoracija:

  • 250 gr borovnica za dekoraciju
  • šećer u prahu

Tortu ukrasite svježim borovnicama i pospite šećerom u prahu. Rubove dekorirajte tanko rezanim kolutovima limuna. Torta je odmah spremna za konzumaciju! Uživajte u zalogaju!

Recept: Mini Chef powered by Kenwood

Photo: Mini Chef by Sport Educa