#enjoytogether

Dječja mašta je ogromna, tako inspirativna i domišljata. Ti mali dječji umovi svakog dana iznova nas iznenađuju svojim nepresušnim idejama, dosjetkama, opažanjima i pravo su osvježenje za nas odrasle, koji smo, više ili manje, zaglibili u jednosmjernoj stvarnosti. U duhu božićnih blagdana najviše vremena ćemo provesti u kuhinji pa zašto ne bi bili kreativni i veseli? Mini Chef vam donosi simpatičan recept pa se prepustite mašti i uživajte u izradi “Slatkih snjegovića”.

Marshmallow snjegovići

  • 3 žlice mlijeka
  • 2 žlice maslaca
  • 7 do 10 štapića
  • cca 40 marshmallow bombona  
  • 1 šalica od 250 ml nasjeckanih pistacija, kokosa, komadića karamela
  • 110 g tamne ili mliječne čokolade
  • 2 žličice ulja
  • narančasti okrugli bombončići za nos 

POSTUPAK:

  1. U posudi na laganoj vatri miješati maslac, karamele i  mlijeko dok se sve ne otopi i dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  2. Prepolovite smjesu na pola.
  3. Na jedan marshmallow stavite malo karamel smjese da se zaljepi za drugi i malo ih pritisnite.
  4. Jedan štapić podijelite na 4 dijela i utisnite ih u donji marshmallow tako da stoje prema gore. 
  5. Trećinu svakog snjegovića utopite u karamel kremu te ostavite da se višak ocijedi i stavite na papir za pečenje.
  6. U manjoj posudi promiješajte pistacije, kokos i komadiće karamele.
  7. U drugoj posudi na laganoj vatri otopite čokoladu sa uljem.
  8. Nakon što se karamel na snjegovićima stvrdnuo, utopite kraj svakog snjegovića u čokoladu, ocijedite i uvaljajte ih u smjesu od pistacija, kokosa i komadića karamele.
  9. Stavite ih na papir za pečenje dok se čokolada ne stvrdne, cca pola sata. Sa štapićem i rastopljenom čokoladom nacrtajte oči i gumbiće, a za nosić koristite bombončić.

Dobar tek!

Autor teksta: Recept donosi Mini Chef by Sport Educa i Somat 

Photo: Sport Educa @gym_and_fun