Calm-essentiel

Naša koža povezana je s našom okolinom pomoću senzoralnih receptora, preko kojih osjećamo toplinu, hladnoću i bol. Ljeto samo što nam nije pokucalo na vrata stoga je bitno poznavati reakcije svoje kože i tretmane koje joj možemo priuštiti. Kod osjetljive kože senzoralni receptori su još osjetljiviji a vanjsko onečišćenje dodatno loše djeluje na kožu. Nakon proučavanja 75 biljaka, Clarins laboratorij je odabrao kadulju i koristi samo ekstrahtiranu esencijalnu molekulu sclareolide koja štiti i umiruje senzoralne receptore te na taj način umanjuje preosjetljivost kože.

S Calm-essentiel linijom nanošenjem koža postaje momentalno umirujuća i zaštićena te je osjećaj zatezanja umanjen. Soothing emulsion linija pomaže u regeneraciji kože te ju preko noći i dana umiruje. Osim toga, Redness corrective gel izuzetno je važan pri zaštiti kože jer taj zeleni gel umanjuje crvenilo te štiti kožu tijekom cijelog dana. Ono što je bitno naglasiti je i Restoring treatment oil – SOS ulje za kožu koja je sklona reakcijama te se preporučuje za onu najosjetljiviju kožu.

U svakom proizvodu bitni su sastojci i tekstura. Calm-essentiel može se pohvaliti djelovanjem macine trave, uljem kamelije te biljnim squalanom koji pospješuju djelovanje svakog proizvoda. Pored toga, tekstura ovih linija izuzetno je umirujuća, lagana i bogata.

3 su koraka pri nanošenju ovakvog proizvoda. Prije svega, zagrijte proizvod između dlanova, stavite dlanove ispred lica i udahnite duboko kroz nos, zatim izdahnite na usta te se na taj način i opustite. Zatim nanesite proizvod na lice koristeći se laganim te umirujućim pokretima, više kao maženje, smjer od sredine lica prema van, te vrat od vrha prema dolje. Nakon toga lagano metodom pritisaka od sredine prema van i vrat od vrha prema dolje. Za kraj položite prste ispred ušiju, lagano pritisnite i zadržite pritisak 5 sekundi.

Ukoliko niste znali, postoje razlike između osjetljive, alergične kože i rozacee. Osjetljiva (ili reagirajuća) koža sklona je pretjerano reagirati na različite dnevne faktore. Alergična koža reagira jedino kad je u kontaktu s poznatim alergenom za imunološki sustav a ukoliko dođe do alergijske reakcije, preporučuje se prestati koristiti proizvod i kao i konzultacije s dermatologom. Za razliku od navedenog, rozacea je stanje kože koje proizvod ne može liječiti te jedino specijalizirani dermatolog može preporučiti tretman. Ako ste se pronašli u ovih nekoliko rečenica, Calm-Essentiel linije možete pronaći po izuzetno pristupačnim cijenama i zaista u miru uživati cijelo ljeto.

Chic.hr, Ivona Kalapač @vonivona

Photo: Clarins