Veseli stol

Veseli smo i s veseljem vas pozivamo na deveti po redu Veseli stol – čarobne i fine večere s dobrotvornim karakterom.  Ovu smo večeru, zapravo, planirali za ožujak 2020., a onda se dogodilo što se dogodilo. Putovanje kroz vrijeme i razna stanja psiho-socijalne (ne)svijesti. Otvaranje vrata restorana, ukidanje mjera, zrake sunca, zvukovi i mirisi proljeća… svi smo dočekali s veseljem iz sto tisuća razloga, a mogućnost da realiziramo Veseli stol definitivno je jedan od njih. Okupit ćemo se oko stola 22.5.2022. u Cogito Urania predivnom prostoru na Kvatriću.

Za one koji ne znaju, a i za one koji znaju jer valja se nakon dvije i pol godine podsjetiti, koncept Veselog stola je dobrotvorna večera za koju se prijavite bez da znate što ćete večerati. Večere uvijek tematiziraju neku zemlju, a koju… naslutiti s velikom vjerojatnošću pogađanja možete iz vizuala. Vjerovati da ćete uz dobrotvornu gestu i iznenađenje (jaaako) fino jesti, možete na temelju dosadašnjih večera čije slike govore tisuću riječi i isto toliko jezika i okusa.

Glavna i odgovorna, kreatorica ideje večera i jelovnika je Anita Kozina koja već predugi niz godina inspirira na svom food-blogu Veseli trbuh. Uz nju, desna i lijeva ruka, podrška iz bekstejđa, seka Sanja. Ja sam im se kao Djelovanje pridružila 2019. s dodavanjem dobrotvornog koncepta i stvaranjem imena i logotipa Veselog stola te podrškom kroz dizajn, marketing i PR. U svaku je večeru uključeno pregršt ljudi koji doniraju svoje proizvode, vještine, znanja i/ili vrijeme.

Za sjedeći veseli stol pridružit će nam se Tatjana Švonja, te glavna i odgovorna i kreatorica brenda It Makes Sushi te Darko Debić – Samo jedan griz, poznati food-bloger čije kreacije gode koliko nepcu toliko i oku.

Njih dvoje, Anitu i mene povezao je davnih dana Centar za kulturu prehrane koji vodim,  jer svo troje tamo već dugi niz godina vode niz različitih kulinarskih i slastičarskih radionica. Centar će se uključiti logističkom podrškom, a ostale partnere koje će Anita, Tatjana i Darko ispreplesti u jelovnik, ostavljamo tajnima.

Pozivnica neka vam bude to da zamislite atmosferu, okuse i namjeru kroz retrospektivu četiri održane večere:  Korejska kuhinja u Baru Botaničar prikupila je donaciju za Dječju bolnicu u Gornjoj Bistri. Engleska kuhinja u The Garden Brewery za udrugu Debra, talijanska kuhinja u Apertivo Baru za Krijesnice te predivna Perzija u Korici u Preraovićevoj za Crvene nosove.

Mjesta za Veselim stolom 22.5. je još 15 od 30. Svoje rezervirajte putem veselitrbuh@gmail.com Cijena večere od 4 slijeda je 400kn. Slobodni ste donirati više jer se cjelokupni iznos donira udruzi za terapijsko jahanje Krila za uređenje igraonice u okviru projekta „Integracija kroz igru“

Autor teksta: Vanja Varga

Foto: @veseli_trbuh, @cvirn.weddings.croatia