Inspiracije – četvrto po redu kulturno događanje u Mimari koje nas je oborilo s nogu i ovog puta!

Održano je četvrto po redu društveno događanje INSPIRACIJE u Muzeju Mimara. Konceptom, idejom i sadržajem te pomnim odabirom vrlo zanimljivih gostiju vidi se da je ovo sasvim drugačije događanje s naglaskom na kulturu, urbanu scenu grada, aktualna događanja, promociju kvalitetnih sadržaja i neizostavno predstavljanje inspirativnih osoba. Iako je organizirano tek nekoliko događanja i okupljanja, event INSPIRACIJE je privukao veliku pozornost urbane, kulturne i poslovne publike Zagreba uz brojne pozitivne reakcije. “Svaka osoba na događanju je poimence pozvana i tu je s razlogom. Svaka od njih potencijalni je budući inspirativni gost. Sigurna sam da se svaki od uzvanika osjeća doista počašćen pozivom na ovaj event. Ulaznice se ne mogu kupiti niti nabaviti jer inspirativni gosti diktiraju publiku i uzvanike koji odgovaraju po senzibilitetu i temama eventa”, kaže Anita Vukušić Crevar, idejna začetnica i orgaizatorica eventa INSPIRACIJE. Uz ugodnu muziku i idealno rashlađeni pjenušac Maximo Brut iz Kutjevačkih podruma gosti su dočekani na predivnoj terasi caffe bara Gymnasium u muzeju Mimara. Uz klavijaturista Frana Šokića, degustaciju kave iz Philips aparata za kavu, ukusne zalogaje cateringa Majetić započelo je događanje i predstavljanje gostiju.

Voditeljica programa Jana Fabijanić nas je uvela u priču INSPIRACIJA i tako započela događanje kojim se želi podići intelektualna i kulturna scena grada. Uzvanicima su predstavljena tri odabrana inspirativna gosta – Goran Grubišić, suorganizator Jazz and Wine festivala, Filip Lipnik, barmen i vlasnik Art of Bar-a i dr. Natko Beck, radiolog.

Goran Grubišić, suorganizator Jazz&Wine festivala na Hvaru i Braču
Jazz & Wine je festival koji spaja vrhunska vina i isto tako visokokvalitetnu izvedbu jazza. Svoju uspješnu premjeru imao je prošle godine u Starom Gradu, a ove se širi i na Hvar, Jelsu i Bol. “Želja nam je vino i jazz prikazati i predstaviti na drugačiji način te primijeniti provjerenu filozofiju uživanja u najboljem. Programski dio festivala 2019. godine odvija se od 22.-29.7. u 3 hvarska grada (Stari Grad, Hvar i Jelsa) te u Bolu, sastoji se od 8 programskih dana i čine ga pomno odabrana gostovanja vrhunskih jazz glazbenika (odabranih od strane umjetničkih direktora festivala g. Joe Pandura), uz brojna predavanja, izložbe, kino projekcije, prezentacije i predstavljanje i kušanja vina uz sudjelovanje najboljih, primarno hrvatskih, vinara. Tako ćemo ove godine imati prilike vidjeti uvijek sjajni Cubismo, Jazzoleptic sa odličnim vokalom Nikole Marjanovića, trio makedonskog bubnjarskog virtuoza Mihaela Paruševa uz koje će nastupiti izvrsne vokalistice Jana Fabijanić i Habiba Menaz’Dear, fantastični gyppsy jazz ansambl Gadjo Manuche te deep house/jazz duo Jana Kinčla i Reggisa Kattiea”, rekao je Goran i pozvao sve uzvanike na festival Jazz&Wine.

Filip Lipnik, brand ambassador u Brown-Forman Corporation, Head Bartender u Art of Bar, barmen u Swanky Monkey Garden, osnivač Art of Bar-a koji podrazumijeva: cocktail catering, edukaciju barmena, Art Of Bar academyju i barsku opremu. Dakle, barista, barmen, bartender, cocktail majstor… Napokon nam je netko objasnio koja je razlika između svih tih titula, a Filip nam je također predočio svoju inspirativnu priču i što pokreće njegovu strast prema ovom poslu. “Smatram da kada dođete u bar gledate na taj bar kao da je to velika pozornica, a mi smo glumci koji nastupaju. Dakle, sve od izgleda prednjeg dijela bara, iza šanka i samih koktela mora biti spremno za početak predstave”, rekao je Filip Lipnik te oduševio goste pripremom signature coctaila od kave. Uz pomoć kućnog bariste Philipsa, barmen Filip sjedinio je neobične okuse i napravio unikatan koktel. Ili jednu potpuno drugačiju kavicu. Pretpostavljamo da će ovog ljeta hladni kokteli s kavom biti totalni hit. Popratite Filipa na instagram profilu @art.of.bar

Natko Beck, dr. radiologije, nevjerojatno inspirativan, duhovit, iskren, poduzetan, proaktivan, promišljavajuć, prepun ideja… Donio nam je savim drugačiju viziju života doktora. Nitko nije ostao ravnodušan na njegov inspirativni govor. Istinska želja da pomogne svakom čovjeku, baš doktor u duši, odnosno netko tko ne zatvara vrata ambulante nego taj poziv živi non stop. “Odučio sam slijediti stope najvećeg hrvatskog genijalca i superheroja doktora Andrije Štampara te širiti svijest o zdravlju”. Rođen 1980. u Zagrebu kao dijete pokazuje interes za sviranjem gitare te mašta da će jednog dana postati zoolog istraživač ili rock zvijezda. Interesi se putem mijenjaju, a raste želja za istraživanjem načina fukncioniranja ljudskog organizma pa upisuje Medicinski fakultet u Zagrebu. U Dječjoj bolnici Srebrnjak otkriva strast prema radiologiji koju ubrzo specijalizira u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Nedugo nakon započinje znanstveno poduzetnički projekt Core Interface, gdje s partnerima razvija aplikacije iz područja neuroznanosti koje pomažu sportašima prilikom mentalne pripreme, koncentracije i oporavku nakon moždanog udara. Od Natka smo saznali da živi život sretnog supruga i oca te svaki dan pokušava živjeti život punim plućima. Voli čitati i učiti. Voli prirodu i aktivnosti na zraku, “možda zato što sam mladost proveo u dimu”, našalio se simpatičan Natko. Ako popratite njegov profil na instagramu @beckinsight možete doživjeti djelić Inspiracija svakoga dana.


Veliki interes izazvala je POLIKLINIKA MILOJEVIĆ koja je ponosno kao prva u Hrvatskoj predstavila hit tretman CoolSculping – tretman koji je promijenio estetsku medicinu kao nikada prije. “CoolSculpting jednostavno smrzava salo, odnosno masne stanice postupkom kriolipolize. Stručnjaci koji su proizveli uređaj razvili su jedinstvenu tehnologiju koja doslovno smrzava i ubija masne stanice” ispričala je Sara Obradovac, djelatnica poliklinike. Poliklinika Milojević je utemeljena 2011. sa sjedištem u Gundulićevoj 40. Prepoznata je kao najmodernija anti-aging poliklinika u široj regiji, posvećena radu na području estetske medicine. Vlasnik je dr. Nikola Milojević koji ima i vrlo uspješnu Milo Clinic u Londonu.

Uz DJ-a i tako sjajne goste zabava je potrajala do kasno u noć, a uzvanici su osvježenje pronašli uz popularno piće gin tonik na Gin Hendricks bar-u i simpatičnu barmenicu Antonelu.

U iščekivanju novih INSPIRACIJA, ostajemo inspirirani ovim sjajnim gostima.

Sponzori i partneri projekta: Poliklinika Milojević, Philips Hrvatska, Jana, Kutjevački podrumi, Gift Angel, Max Factor, Iqos Hrvatska, Gin Hendricks, DaVidas.

Foto: Inspiracije