*novčanika

Prije neki dan sam sa svojom dragom prijateljicom u jednom frizerskom salonu, kako to i biva, povela razgovor o izgledu. Sigurno ste u čudu jer je situacija toliko netipična. Žene, salon i rasprava o jednoj našoj megapopularnoj pjevačici koja godine nosi zavidnom lakoćom. Zaključak: lako njoj, ona ima novaca! Eeeeee, ne mogu se složiti, draga moja, ma koliko te voljela!

Uvriježeno je mišljene da žene koje pune modne editorijale, medijski eksponirane i materijalno “stabilne” mogu imati stražnjicu za staviti pivo na nju (opis da i muškarce zainteresiram 🙂 ili noge ko gazela samo zato što imaju pokoju 0 više od nas običnih smrtnika koji ne sanjamo 0 već kako minus pretvoriti u plus. Dakle – osim što sve te pjevačice i super modeli nisu subote provodile u društvu prijateljica na zidiću Matejuške jedući burek u ranojutarnjim satima kako bi otjerale mamurluk, imale slobodne vikende, Badnjake, Stare i Nove godine, već žestoki ritam pekara. Nisu jutra i popodnevna provodile na kavama, već u teretanama zamotane u sauna hlače.

Ko nama smeta svako jutro ustati u 6, i od 7 do 9 trenirati, i možda odraditi popodne još koji „strečing“? Nitko!!! Da li vam se? Hm. Nažalost, mislim u malom postotku. Nemojte mi sad kao lako njoj, ona ne radi kao ja, ima vremena. Ja izađem subotom na benignu večeru, 2 čaše vina, uglavnom sjedim jer večernje cipele nisu za hodanje – naravno (one iste u kojima ona skače i zabavlja nas 5-6 sati u komadu) pa sutra naručim dostavu i plaćam djeci po 20 kuna za šetnju psa. Ja ne mogu. Bila vani. A što se hrane tiče tu apsolutno nule nemaju baš puno veze s prehranom. Znam da je danas sve skupo, al’ evo dajem primjer tipičnog jelovnika svih tih lako njima jer imaju novaca:

  • Doručak: pola grejpa, jedno jaje tvrdo kuhano i kava bez šećera
  • Ručak: nekoliko pečenih srdela i blitva bez krumpira
  • Međuobrok: jogurt
  • Večera: rajčica i piletina (150 grama) s grill tave
  • Dnevni iznos: cc max 50 kuna ( možda sam i pretjerala)

Javite kako je prošlo. Možete za ručak ili večeru uvijek ubaciti malo piletine (prsiju) ili jaja al’ samo bjelanjke. Jupiii! Lako, jel da?!

E da, i ne zahvaljujte što sam vam prijedlogom uštedjela koju kunu na sve one užasno skupe predivne kolače, ili one malo manje skupe al’ bogovskiiii slasne lisnate zalogajčiće.

Što se tiče treninga Bogu hvala na svim Outletima koje imamo tako da kompletnu opremu za trening možemo naći već za 400 kuna i poslužit će sigurno 6 mjeseci (svakodnevnog treniranja, provjereno)! Trening na otvorenom ništa ne košta, a kad je kiša i nepovoljno vrijeme postoji taj neki Youtube pa možete kući imati osobnog besplatnog trenera. Nakon svega smijemo li zamjeriti svim tim ženama kojima potajno zavidimo, što si priušte masažu više od nas običnih žena koje svako proljeće rastegnemo te iste masaže na 50 rata jer mislimo da će se stražnjica dignuti i noge stanjiti ležanjem?!Ili čarolijom? Nemam srca im zamjeriti. 🙂 Znam da danas svi puno radimo i da nam je ritam beskompromisno brz, te je teško promijeniti navike. Lakše je reći: Lako njoj. Ona ima. Ona ne radi. Ljeto dolazi, s njima i godišnji odmori, tako da to slobodnih dana možemo igrati igru Ljepota dolazi iz takujina. Ujutro trenirajmo, popodne se rastežimo, smanjimo porcije i količine, a noći provodimo skačući po diskotekama. Javite kako je bilo…. I da ne zaboravim – ta ista koja ima toliko novaca da joj u njezinim 40-ima zavidimo na izgledu, vjerojatno je zbrinula i sebe i svoje bližnje, tako da ne mora i dalje skakati i zabavljati nas. Vjerojatno i ne mora više toliko raditi, trenirati i paziti što jede. Ali to više nema veze s materijalnim. To ima veze sa odlučnim karakterom, upornošću, predanošću i disciplinom. Svim onim što novci ne mogu kupiti. C’est la vie!

P.S. Razmišljam kako nisam nikad čula muškarca da za drugog kaže: Lako njemu imat trbušnjake. On ima novaca.Hm.

P.P.S. Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna.

“Ljubomora je način iskazivanja počasti genijima od strane mediokriteta.”
Fulton Sheen

Maja Batarelo
IG Mayolol_