Prvo krenuti na dijetu ili u shopping za ljeto?

Je l’ prvo koka ili jaje? Prvo krenuti na dijetu ili u shopping za ljeto? Vjerojatno nikada nećemo znati pravi odgovor, ali sigurno znam da je svaka od nas smanjila s dvije kockice čokolade na jednu i kupila najmanje jednu haljinu i kupaći kostim. Dakle, krećemo u akciju Ljeto 2018.

Prijatelji, sunce, pijesak i more… to je za mene ljeto. Ljeto daje puno, a traži malo. Ljeti je sve jednostavno, pa tako i obući se, a ujedno osjećati se dobro, lagano, nesputano. Ovo ljeto, kao i sezone prije, nosi se sve. Važno da je oblačiti se jednostavno, lagano i prozračno, bilo da se radi o haljini ili hlačicama s toliko obožavanom bijelom običnom majicom. Sa haljinama jarkih boja ili onima s cvjetnim uzorkom nikada nećete pogriješiti. Bilo da se radi o šetnji u izlazak ili zalazak sunca, kasno popodnevnoj šetnji uz rivu ili vjenčanju na jednoj od predivnih lokacija naše obale. Haljina je za sve i za uvijek idealno rješenje.

Kombinezoni su i dalje hit i ovisno o materijalu i prenose se iz sezone u sezonu. Gola leđa, duboki dekoltei u stilu  Lauren Hutton ili gola ramena, kombinezon “ trpi sve”. S engleskog doslovno prevedeno “jumpsuit” znači  “odijelo za skakanje” što dosta govori o stavu osobe koja ga nosi. Bilo da ga kombinirate uz potpetice ili ravne sandale, “uskočite” u njega spremni za ljetne avanture.

Kratke hlačice i kratki „ jeans“  je nekad davno bio rezerviran za onda kad “vas nitko ne gleda”. No stvari se mijenjaju. Kombinacija kratkih hlačica, bilo „jeans“ ili nekog drugog prirodnog materijala, ljeti se može kombinirati na sve i priliči za svako doba dana i noći. Na plažu, izlazak na kavu ili noćni izlazak, u kombinaciji s prigodnim topićem ili običnom majicom je “must have” svakog ljeta i nikada ne izlazi iz mode. Ove sezone su se na velika vrata vratile i one visokog struka pa svi nostalgičari mogu uživati u njihovom povratku.

Šlag za kraj (naravno ne u doslovnom smislu, ipak je ljeto… hahah)  ipak su kupaći kostimi i sunčane naočale. Ono bez čega ljeto ne možemo zamisliti. Naočale se ove sezone nose svih oblika, veličina i materijala. Ono što je meni važno i kako ja gledam na (i kroz) njih je da su sunčane naočale osobni pečat ukupnom stilu. Dio karaktera… pa se ne libite eksperimentirati  bojama i oblicima. Pri odabiru naočala rjeđe slušam druge, više sebe. Nije mi bitno pokrivaju li mi obrve ili liježu na lice. Bitno je da su dio mene, da su srasle sa mnom. Mimikrija na nosu. 🙂

A kupaći kostimi? Dvodijelni, jednodijelni, monokini,visokog struka ili bikini… Sve je isto sezonama i ništa se ne mijenja. Šareni ili jednobojni, važno da se zabavljaju!

Želim vam svima što više kupaćih kostima, mora, pijeska, prijatelja  i neizbrisivih trenutaka, jer je to sve ono što ljeto jest i treba biti. Raznobojni, šeretski  i nasmijan plavi zaborav. S okusom soli!

Maja Batarelo
IG @Mayolol_
Naočale: GHETALDUS optika- Fendi, Oxydo
Hair: Studio Aduro Split