Hodaj tako kao da tri muškarca hodaju iza tebe!

A i ne okreneš se … prođe godina. Netko se voli osvrnuti, vraćati, prepričavati. Ove godine ja ću to preskočiti. Ne volim gledati unatrag, al’ ako je o modi riječ možemo malo “škicnut” i prokomentirati. Laički pogled mi kaže da se puno toga i nije promijenilo u zadnjih godinu dana. Sve ono što nalazimo u High street brandovima više manje svi imamo u ormarima. Oni uvijek imaju iste materijale i dezene, a ono što je novo je možda tiskani logo nove serije iz 2018. na hoodici. I dalje se nosi sve, kombiniraju materijali i dezeni.

Ljudi često kažu ne možeš pogriješiti. E, s tim se ne bih složila. U moru različitog stila jako se može pogriješiti u nastojanju biti poseban, neviđen, inovativan. Nose se 70-te, 80-te, 90-te, samt, leopard, najlon… pa čak i sandale od spužve ( da,da… cijena 7000 kuna. Čisto sumnjam da ćemo ih susresti na ulicama.) Pogriješiti se može, jer zbilja je teško biti poseban u smislu nikad viđene kombinacije i zato ćete se najbolje istaknuti osmijehom i pogledom koji imate kada nosite baš ono što ističe vaš karakter, ono u čemu se vi apsolutno dobro osjećate.

Ja i dalje biram ženstvene haljine, bilo od svile ili viskoze, koje su i ove godine aktualne. Taj „ maleni“ korak svaku ženu čini posebnom. Za dnevnu jurnjavu sam uvijek za Hoodicu i hlače, oversaize kaput i tenisice. Tijekom dana, dok obavljam tisuću i jednu obavezu, proradi taj mali “dečkić” u meni. Kapuljaču na glavu i po zadatku. Nikad nisam mogla shvatiti jurnjavu u visokim štiklama, gdje više paziš da ne izvrneš nogu i  je li crveni ruž na mjestu nakon kroasana, nego na obveze koje imaš. Al’ valjda sam to ja.

Večernji izlasci su rezervirani za crno i (ove godine jako aktualno) animalni uzorak. U noćnom izlasku svi volimo probuditi taj mali divlji trenutak u sebi. “Kad je bal…” Obavezno sve to začinite nakitom koji vas veseli, bilo da je riječ o decentnom srcu ili glomaznom prstenu, osmijehom i pogledom, jer to je ono što vas čini posebnim. Drugačijim. A drugo… ne možete pogriješiti? Hm! J

„ Hodaj tako kao da tri muškarca hodaju iza tebe!“     Oscar de la Renta

Maja Batarelo
IG@Mayolol_
Hair: Studio Aduro Split
Odjeća: concept store BY LYNA, privatno vlasništvo
Naočale: Gucci, Tom Ford- Ghetaldus optika
Nakit: Oxette