Nova ambalaža u potpunosti reciklabilna

Nedavno se lansirala Povelja o održivom razvoju koja je dodatno usmjerila i strukturirala aktivnost u polju društveno odgovornog poslovanja tvrke Dr. Oetker. Kako bi ostvarili ciljeve definirane u Povelji, tvrtka je odlučila nastaviti smanjenjem udjela plastike u pakiranjima svih vrsta Dr. Oetker Original pudinga za 40%.

Kako bi svoje pudinge učinili ekološki prihvatljivijim, u Dr. Oetkeru su, uz pomoć najnovije tehnologije, u potpunosti uklonili plastični sloj unutar njihovih pakiranja. Taj će potez direktno utjecati na smanjenje količine otpadne plastike za više od šest tona u razdoblju od godine dana, dok će istovremeno zadržati recepturu i prepoznatljive okuse koji ih dugi niz godina čine omiljenima na svjetskim tržištima.

„Dok naši kupci ne pristaju na kompromise kad je riječ o pripremi omiljenih slastica kojima će razveseliti najmilije, mi ne pristajemo na kompromise dok koračamo prema odgovornijem i održivijem poslovanju naše tvrtke. Uvođenjem čitavog niza pomno osmišljenih koraka koji vode prema ostvarenju ambicioznih ciljeva koje smo postavili u Povelji, želimo pokazati kako činimo sve da naš planet očuvamo za buduće naraštaje“, izjavio je ovim povodom Olaf Cordts, generalni direktor tvrtke Dr. Oetker u Hrvatskoj.

Ono što je najbolje od svega, smanjenjem udjela plastike u pakiranjima dovest će do toga da svi ambalažni materijali do 2025. godine budu u potpunosti ekološki i reciklabilni što je i jedan od ključnih projekata Dr.Oetkera za Povelju održivog razvoja a planira se i do 2050. postići kompletna klimatska neutralnost u svim izravnim i neizravnim područjima utjecaja.

Chic.hr @chic.hr

Photo: Dr.Oetker